“Yeri gelince öğretmen, yeri gelince işçi olarak tanımlanan PIKTES öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, PIKTES öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı.
PIKTES öğretmenlerinin yılda 2 maaş ikramiye hakkı ile kadro taleplerini TBMM Genel Kurulunda dile getiren Yılmazkaya, Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında 6 yıl boyunca mülteci öğrencilere rehber olan PIKTES öğretmenlerinin haklarının gasp edildiğini belirtti.
Yılmazkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinde PIKTES öğretmenlerinin düşük maaşları ve genel sorunları üzerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na bağlı olan PIKTES öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi.
MEB’le TUHİS arasında yapılan toplu sözleşmede yılda 2 maaş ikramiye alması gereken PİKTES öğretmenleri bu kapsam dışında bırakılarak hakları gasp edilmiştir” dedi.
Eğitim Emekçisi Öğretmenlerimize Kadro Güvencesi Sağlanmalı!
Yılmazkaya, “Yeri gelince öğretmen, yeri gelince işçi olarak tanımlanan PİKTES öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir.
Bu eğitim emekçisi öğretmenlerimizin statüsü MEB’in keyfi tutumuna göre belirlenmemelidir.
Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında 6 yıl boyunca mülteci öğrencilere rehber olan PIKTES öğretmenleri, hak ettikleri 2 maaş ikramiyeyi talep etmektedir.
Ek ders ücreti alamayan ve öğretmen maaşından düşük ücretlerle çalışan bu eğitim emekçilerinin gasp edilen hakları biran önce verilmeli, uzun zamandır bekledikleri kadro güvencesi sağlanmalıdır.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek, 6 yılık tecrübeye sahip olan PIKTES Öğretmenlerinin kadro mağduriyetini biran önce gidermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Bülten)