Konukoğlu: Türkiye ekonomisine 11 farklı sektörde değer katıyoruz « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

18 Ocak 2025 - 05:02

Konukoğlu: Türkiye ekonomisine 11 farklı sektörde değer katıyoruz

Konukoğlu: Türkiye ekonomisine 11 farklı sektörde değer katıyoruz
Son Güncelleme :

22 Kasım 2024 - 14:31

120’nci yaşını, geçmiş hikayesini sanatla buluşturduğu “Sahre” sergisiyle kutlayan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, serginin açılışında, “Üretim yolculuğumuzu, bugün 14 bin kişilik ailemizle her alanda sektörlere öncülük ederek sürdürüyoruz.” dedi.

TUBA CANPOLAT/GAZİANTEP

Bugün, 11 farklı sektörde faaliyet gösteren şirketleriyle Türkiye sanayisinin öncü şirketlerinden biri olarak ekonomiye ve istihdamına katkı sağlayan SANKO Holding, 120’nci yaşını, geçmiş hikâyesini sanatla buluşturduğu “Sahre” sergisiyle kutluyor. Temelleri beş kuşak önce atılan, istikrarlı büyümesi ve topluma katkılarıyla öne çıkan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmasında, “Büyük dedemiz Sani Bey’in 1904 yılında Gaziantep’te dokumacılıkla temellerini attığı, Zekeriye dedemizin emekleriyle büyüyen, rahmetli babamız Sani Konukoğlu’nun vizyonu ve çalışmalarıyla dünya çapında şirketler topluluğuna dönüşen SANKO Holding, 120’nci yılına erişti. 120’nci yılımızda, sahre geleneğinin ruhundan beslenerek kurumun aile, bağlılık, kolektif çalışma, sürdürülebilirlik gibi ortak değerlerini kutladığı, geleneği çağdaş sanatla buluşturan bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SANKO’nun temellerinde bir kadının emeği, göz nuru var”
Üretim yolculuklarının, geçen yüzyılın başında Gaziantep’te başladığını dile getiren Adil Sani Konukoğlu, şunları söyledi: “Büyük dedemiz rahmetli Sani Bey, 1904 yılında dokuma tezgâhıyla iş başı yapıyor.

Grubumuzun temellerini dedemiz atıyor, ama üzerine bin bir emekle işi devam ettiren nenemiz Hatice Hanım oluyor. Yemen harbinde şehit düşen dedemizin tezgahlarını, nenemiz Hatice Hanım büyük zorluklar içinde çalıştırarak ailesinin geçimini sağlıyor. Bir yandan işleri yürütürken aynı zamanda dedem Zekeriye Bey’i de büyütüyor. Dedem, belli bir yaşa geldiğinde işleri nenemden devralıyor. Bu hikâyeyi çok fazla insan bilmez, ama bugünkü SANKO’nun temellerinde bir kadının emeği, göz nuru var. Zekeriye dedem büyüdükten sonra 4 tezgahla işlerin başına geçer.”

Merhum Sani Konukoğlu’nun, sürekli kendini ve ürettiği ürünleri yenileyen bir yapısı olduğunu anımsatan Adil Sani Konukoğlu, “Rahmetli babamız Sani Bey, askerlik sonrası dedemle ortaklığa devam eder ve işleri üstlenir. Bizler de büyüdükten sonra babama katıldık. 5 kardeş birlikten kuvvet doğar diyerek hep birlikte çalışmayı tercih ettik” dedi.

“Bu topraklardan kazandığımızı yine bu topraklara sunuyoruz”
SANKO Holding’in 120’nci yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “120’nci yılımızı kutlarken değerli aile büyüklerimize saygı ve minnet doluyum. Öte yandan kardeşlerimle birlikte babamıza verdiğimiz sözler doğrultusunda işimizi büyütürken, bu topraklardan kazandığını yine bu topraklara ve insanlarımıza sunma gayesiyle daima toplumsal fayda odaklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aile büyüklerimizin başlattığı üretim yolculuğunu, bugün 14 bin kişilik SANKO Ailemizle faaliyet gösterdiğimiz her alanda sektörlere öncülük ederek sürdürüyoruz. SANKO’nun değerlerini ve birikimini yeni hikayelerle güçlendirmek temennisiyle 120’nci yılımızı kutluyor, bu anlamı sergiye eserleriyle katkı sunan sanatçılarımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

■ SANKO’nun üretim süreçleri sanatsal üretime dönüştürüldü
SANKO, 120’nci yılında, Sahre geleneğinin ruhundan beslenerek kurumun aile, bağlılık, kolektif çalışma, sürdürülebilirlik gibi ortak değerlerini kutladığı, geleneği çağdaş sanatla buluşturan “Sahre” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçılar, SANKO’dan aldıkları ilhamla 120 yıllık hafızadan esinlenerek sanat üretimlerini gerçekleştirdiler. SANKO’nun faaliyet alanlarıyla bağlantılı çeşitli materyaller ve üretim süreçleri çağdaş sanatçılar tarafından yorumlanarak sanat üretimine dönüştü. Serginin temasını oluşturan “Sahre” sözcüğü, “6 gün çalış, bir gün dinlen” felsefesiyle Gaziantep ve bölgesinde geçmişten günümüze uzanan bir geleneği anlatıyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.