Bilgisayar Programları: En Çok Kullanılan ve CV’de Mutlaka Olması Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir? « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

18 Ocak 2025 - 16:20

Bilgisayar Programları: En Çok Kullanılan ve CV’de Mutlaka Olması Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir?

Bilgisayar Programları: En Çok Kullanılan ve CV’de Mutlaka Olması Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir?
Son Güncelleme :

17 Şubat 2023 - 17:01

24 views

Bilgisayarların insan hayatına girmesi ile birlikte iş dünyasının en vazgeçilmez araçları haline gelmiştir. Okullarda ve iş yerlerinde bilgisayar ve bilgisayar programları pozisyon ne olursa olsun kullanılmaktadır. Microsoft Office programları her bilgisayarda yer alan programlardan bir tanesidir. Excel, Word, PowerPoint gibi Office programlarının yanı sıra mühendislik, grafik tasarım, mimarlık alanlarını yakından ilgilendiren programlar bulunur. İş adaylarının alanlarına uygun bilgisayar programlarını öğrenerek CV’lerine eklemeleri onları bir adım daha önde tutmaktadır.

Bilgisayar Programları

Microsoft Office

Word

Microsoft Word, Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir sözcük işlemci programıdır.Microsoft Word Viewer ve Office Online, Word’ün sınırlı özelliklere sahip ücretsiz sürümleridir.İnternet tabanlı en güncel sürümü Office 365 olan uygulamanın yazılım versiyonu ise Microsoft Word 2019’dur. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde şu anda dünyadaki en popüler yazılımlardan biridir.

Excel

Microsoft Excel bütün temel tablolama işlemlerine sahiptir, numaralandırılmış sıralardan ve harflerle isimlendirilmiş hücrelerden oluşan bir ızgara kullanarak aritmetik işlemler gibi veri manipülasyonları organize eder.İstatistik, mühendislik ve finansal ihtiyaçları karşılayan fonksiyonlara sahiptir.Çizgisel grafikleri, histogramları ya da çizelgeleri ve bir de çok kısıtlı olarak 3 boyutlu grafikleri görüntüleyebilir.Verileri farklı açılardan çeşitli bağımlılıklarına göre kısımlara ayırmaya izin verir.Diferansiyel denklemleri çözme ve daha sonra tabloya sonuçları bildirme gibi imkanlar sunan geniş bir sayısal metot temelli programlama yönü de vardır.Son olarak, tabloyu tamamen kullanıcıdan gizleyip kendisini uygulama veya karar destek sistemi(DSS) gibi göstermesini sağlayan geniş interaktif kullanıcı arayüzleri vardırDaha ayrıntılı açıklamayla, bir Excel uygulaması güncel bir listeyi kullanarak otomatik olarak dışarıdan bir veritabanını yoklayabilir, sonuçları analiz edebilir, bunlarla bir Power Point slayt şovu hazırlayabilir veya Word raporu yazabilir ve bunları belirli aralıklarla katılımcılara e-posta yolu ile gönderebilir.

PowerPoint

Microsoft PowerPoint, bir sunu tasarlama ve düzenleme yazılımıdır.PowerPoint, kullanıcılarına düzenleyebilmeleri için içine resim, yazı, 3 boyutlu nesneler, grafikler gibi nesnelerin eklenebileceği bir sayfalar sunar.Kullanıcılar, bu sayfalarda istedikleri görünüm tasarımlarını gerçekleştirerek sunularını hazırlar.

OneNote

Microsoft Office OneNote, yalnızca notlarınızı değil çok daha fazlasını bir araya getirmeniz ve düzenlemeniz için esnek bir yol sağlayan dijital bir not defteridir.Güçlü arama özelliği, taranmış belge veya resimlerdeki metinler gibi daha önce bulamadığınız bilgileri bulmanıza olanak tanır.Paylaşılan not defterleri ekiplere notları ve bilgileri bir araya getirmek ve değişiklikler ister çevrimiçi ister çevrimdışı olsun, kişilerin katkılarını otomatik olarak birleştirmek ve güncelleştirmek için ortak bir konum sağlar.

Access

Microsoft Access veri tabanı yönetim sistemidir. Microsoft Access Jet veri tabanı motorunu, grafiksel kullanıcı arayüzünü ve yazılım araçlarını aynı paketin içinde birleştirir.Veri tabanı yönetim sistemleri arasına Access çok sonradan girmiş olmasına rağmen bu alanda önemli ölçüde başarı sağlayarak küçük ölçekli veri tabanları için çok kullanılan bir paket haline gelmiştir. Access’de veri tabanında bulunan nesnelerin birçoğu sihirbazlar yardımıyla kolayca hazırlanabilir.Çoğu zaman hiç tasarım ortamına girmeden, sadece sihirbazlar kullanılarak veri tabanı dosyaları hazırlanabilir.Access’in iki yüzü vardır. Bunlardan birinde hiç program kodu kullanmadan veri tabanı hazırlamak mümkündür. Bu ortamda hiç programcılık bilgisi olmayan biri programcılığı öğrenmesine gerek kalmadan kendi veri tabanı dosyalarını hazırlayabilir.Programcılık bilgisi olanlar Access’de hazırladıkları veri tabanlarına kod yazarak daha ileri düzey işlemleri yapabilir.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook kişisel bilgi yöneticisidir.Outlook sıklıkla e-posta uygulaması olarak kullanılsa da, içinde takvim, görev yöneticisi, adres yöneticisi, not alma uygulaması ve internet tarayıcısı barındırır.Yazılım tek başına kullanılabildiği gibi, Microsoft Exchange Server ve Microsoft SharePoint Server’le birlikte çalışarak bir kurumdaki çoklu kullanıcıların ortak posta kutuları ve takvimler, paylaşılan klasörler, ortak listeler ve toplantı çizelgeleri gibi özellikleri aynı anda kullanmasını sağlayabilir.Outlook bunların yanında, Skype internet iletişimi gibi üçüncü taraflarla entegre olmasını sağlayan eklentilere sahiptir.Microsoft OneDrive

 

OneDrive, Microsoft’un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir.Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler.Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. Microsoft TeamsMicrosoft Teams videokonferans ve videotelefon, iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platformdur.Uzaktan çalışma ve uzaktan eğitime olanak sağlar.Teams içinde çoklu sohbet odaları veya kanalları oluşturulabilir, sohbetleri takip etmenin, konuşmaların yönlendirildiğinin, üstten alta doğru akmasının sağlanması ve güncellemeleri kullanıcılara bildirmesi olabilir.Kullanıcıların yüz yüze görüşmesine ihtiyaç duymaları durumunda tek bir tıklamayla diğer kanal katılımcılarıyla doğrudan Skype sesli veya görüntülü sohbetlerine atlayabilirler.

CV’de Olması Gereken Bilgisayar Programları Nelerdir?

İş adaylarının kendilerini bir adım daha öne geçirebilmek için bilmesi gereken ve CV’sinde yer alması gereken bazı programlar bulunur. Bunlardan bazıları grafik tasarım işleri ile ilgili olurken bazıları ise mühendis veya mimarların teknik resim çizmesine olanak sağlayan programlardır. Kişinin kendi alanına ait programları bilmesi iş mülakatlarında avantaj sağlamaktadır.

BasecampAdobe PhotoshopAdobe IllustratorAdobe InDesignAutoCADFilemakerLogoEtaLinuxDOS

 

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.