DOĞAN, ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMA İNSANA YARARLI İŞLER YAPMAK « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

25 Ekim 2024 - 16:28

DOĞAN, ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMA İNSANA YARARLI İŞLER YAPMAK

DOĞAN, ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMA İNSANA YARARLI İŞLER YAPMAK
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 16:56

Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Doğan ve beraberindeki heyet, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. KATODER Başkanı Doğan, ‘Kadın Zekasıyla Toplumsal Dönüşüme Bakış’ konulu çalıştayın sonuçlarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay ve yönetim kuruluna ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Doğan ve beraberindeki heyet, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AMACIMIZ GAZİANTEP’İN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK

Ziyarette konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay, “Sabiha Doğan, uzun süre ulusal kanallarda ve gazetelerde hem köşe yazarlığı hem programcılık yaptı. Bunu taçlandıran kitaplarıyla ön plana çıktı. Kendisi birçok STK’da da aktif görev aldı. Birçok anlamda gururla Gaziantep’i temsil etmeye devam ediyor. Biz STK’ların en önemli özelliği Gaziantep’e hizmet etmek. Bu anlamda yapabileceğimiz ne varsa ele ele yan yana Gaziantep’in gelişimine katkı sağlamak adına birlikte olmaktan keyif duyarız.” diye konuştu

Başkan Ay: Biz STK’ların en önemli özelliği, Gaziantep’e hizmet etmek..
AY: ÜZERİMİZDE ÇOK AĞIR BİR SORUMLULUK VAR

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak toplumu kucaklayan, herkesin sesi olabilecek bir yönetim oluşturduklarını belirten Ay “ Üzerimizde çok ağır bir sorumluluk var Türkiye’nin önde gelen Cemiyetlerinden 1969 yılında kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne ilk kez bir kadın başkan oluyor. Üyelerimiz bu kez sizden ayrı bir beklenti içerisine giriyor. Sizin farkınız ne olacak, siz ne yapacaksınız? diyorlar. Gerçekten sorumluluğunuz iki kat daha fazla. Benden önce Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yapan İbrahim başkan çok güzel hizmetler yaptı. Onun üzerine bir şeyler koymak gerçekten çok zor. Biz eleştirilmek istiyoruz. Çünkü sizi en doğru yola sizi götürüyor. Özellikle sivil toplum örgütleri ile beraber birlikte projeler yapmak istiyoruz. Yeni dönem hem size hem bize bereketli olsun.” dedi.

Başkan Ay: Biz STK’ların en önemli özelliği, Gaziantep’e hizmet etmek..
DOĞAN, ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMA İNSANA YARARLI İŞLER YAPMAK

KOTODER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Doğan, Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kadın başkanını kutladığını ve kadın başkanla gurur duyduğunu belirterek “ İnanıyorum ki Gazeteciler Cemiyeti hayatında yeni bir dönem noktası olacak ve yapacağımız projelerle çalışmalarla medyanın kalitesini hem de varlığını daha görünür kılacaktır. Gördüğünüz gibi her meslek grubundan her siyasi görüşten her yaşam felsefesine sahip arkadaşlardan oluşan sağlam bir ekibimiz var. Uluslararası Kalkınma Düşünce Derneği (KATODER) bir sivil toplum kuruluşu. Gaziantep modelinin STK bağlamındaki rol modeli olarak varlık gösteriyoruz. İstesek bu derneğini merkezinin İstanbul ve Ankara da yapabilirdik. Bilinçli bir tercihle arkadaşlarımın desteğiyle derneğimizin merkezi Gaziantep olsun, biz Gaziantep’ten ulusala, oradan da uluslararası alana ulaşalım ve iz bırakalım istedik. Önceliğimiz topluma insana yararlı işler sağlamak. Gaziantep’i de sivil toplum alanında öne çıkarmak ve görünür kılmak dolayısıyla değer kazandırmak. Gaziantep modelini STK ayağını da biz başlatmış oluyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. “ dedi.

Başkan Ay: Biz STK’ların en önemli özelliği, Gaziantep’e hizmet etmek..
GENÇLİK KAMPLARIMIZ ÇOK VERİMLİ GEÇİYOR

KATODER’in 500’e yaklaşan gönüllüsü ile Gaziantep özelinde ve ulusalda da etkinlikler yapan, projeler hazırlayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Doğan, “Üyelerimizin çoğunluğunu genç ve kadınların oluşturması bizim için gerçekten anlamlı ve değerli. Aynı zamanda Gaziantep üniversitesi’nde GİBTU’de öğrenci topluluklarımızda ayrıca gençler için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. 1 buçuk yıllık dönemde 4 tane ulusal kamp ve çalıştay düzenledik. Bunu gururla hatırlatmak ve paylaşmak istiyorum. 3 gençlik kampımız 1 kadın buluşması ve kampımızda Türkiye’nin her şehrinden gelen insanları Gaziantep’te misafir ettik. Aynı zamanda çalıştayla düşünsel birikimlerini bizimle kamuoyuyla paylaşmalarının yolunu açtık. Biz gençlerin seslerini kamuoyuyla paylaşabilmek için kendilerine değerli ve özel hissetmeleri adına gençlik çalıştayları ve kampları düzenliyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. Yapay zekâ, mimarlık, insan hakları gibi çeşitli başlıklarda kamplar düzenliyoruz. çalıştayımızda gençlerin çeşitli masalarda hazırladığımız sorulara verdiği yanıtlar ve bildirileri bizde kamuoyuyla paylaşmalarına olanak sağlıyoruz. İlerleyen günler de, yakın zamanda yaptığımız hukuk da insan hakları çalıştayımız ve kadın buluşmasında kadın zekasıyla toplumsal dönüşüme bakış konulu çalıştayımızın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmanın planlamalarını yapıyoruz.” Dedi.

DOĞAN, “KADININ ÇOK DA VURGULANMAYAN ZEKASINI ÖNE ÇIKARMAK İSTEDİK”

Kadın buluşmasına da değinen Doğan “ Aslında toplumda kadınlarla ilgili yapılan çalışmalarda kadın bakışıyla klasik kelimeler kullanılırken biz burada özellikle kadın zekasıyla toplumsal dönüşmeye bakış diyerek kadının aslında çok da vurgulanmayan zekasını öne çıkarmak istedik. Evet bir dijital çağdayız. Hızlı bir küresel değişiklik yaşanıyor. Bu değişikliği biz de Türkiye olarak yaşıyoruz. Biz de dedik ki; kadın zekası bu toplumsal değişikliği nasıl yorumluyor, bunu görelim ve kamuoyuyla paylaşalım. Bildirilerimiz hazır ilerleyen günlerde çıktılarımızı bizde kamuoyuyla paylaşacağız. Bunun düzenlemelerini yapıyoruz. Ulusal anlamda etkinliklerimiz projelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda Çankırı’ya temsilcilerimizi atadık. Bunu diğer günlerdeki temsilciliklerimiz takip edecek bunun müjdesinde paylaşmak istiyorum. KATODER ailemiz her geçen gün büyüyen yani güven dolu İstikrar ile ilerleyen bir sivil toplum kuruluşu ortak paydamız toplumsal değer üretmek ve katkı sağlamak. Ben de toplumsal değer üretmek istiyorum. katkı sağlamak istiyorum. Her insan için her birey için derneğimizin kapıları sonuna kadar açık. Bu noktada katkı sunmak isteyen her vatandaşımızı biz de KATODER derneğimizde davet etmek isteriz. Bize verecekleri destek, hem anlamlı hem de değerli olacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.